Op de zijgevel van dit pand staat de mural ter ere van het 1250 jarig bestaan van Deventer in 2018. Hij is gemaakt door Joren Josua. De kunstenaar wil graag dat je zelf kijkt, en er in mag zien wat je wil zien. Je zou er bijvoorbeeld in kunnen zien dat Deventer een arbeidersstad is. Je ziet twee haven- en industrie werkers, die druk in de weer zijn met vracht, in dit geval het raam van het pand. Aan de linkerkant zou je een oud stoomschip en een rood tandwiel kunnen zien, wat de industrie weergeeft. In het midden zie je een hoek van de haven met opspattend water, wat ook weer als een schip gezien kan worden dat de haven in vaart.
een mural ter ere van 75 jaar vrijheid in 2020 gemaakt door kunstenaar Will-Yoow. Hij heeft onder andere twee vredesduiven gemaakt, die samen het symbolische lint dat om Deventer was gewikkeld losmaken en de weg naar vrijheid openen. Er is gekozen voor deze locatie nabij de Wilhelminabrug, omdat deze brug een grote rol heeft gespeeld in de oorlog. Deze mural is in de coronacrises gemaakt, daar is ook een kleine verwijzing naar in de muurschildering te vinden als je goed kijkt.
Het project heeft de naam: IGotMyEyeOnYou.EGD. Het is gecreëerd om het wild plaatsen van vuilnis rond de afvalcontainer te voorkomen.
Op de zijgevel van het huis aan Mr. H.F de Boerlaan 123, heb ik het duo-tone portret Mr. H.F de Boer.EGD gemaakt van de naamgever van de straat. Hij was wethouder van 1913 tot 1923 in Deventer en was een pionier en voorvechter van het Havenkwartier, nu de creatieve broedplaats van de stad.
door I AM EELCO in 2019. In de Mural kan je elementen van verleden en heden terug zien komen. Zo zie je rechts bovenin een vogel, dit zou kunnen verwijzen naar de creatieve broedplaats die het Havenkwartier is, en de jongen die tegen de boom aanzit zou een havenwerker uit het verleden kunnen zijn, of juist iemand die anno nu zijn vrije tijd besteed in het Havenkwartier. De dame naast de nieuwsgierige vos, zou een schippersvrouw kunnen zijn die over de haven kijkt of haar man al thuiskomt van zijn vaart.
een mural op het S/Park terrein gemaakt door Johan Moorman. Dit is het voormalige AkzoNobel-terrein in Deventer en een plek met een veelbewogen geschiedenis. Molens, groei, brand, ondernemersgeest, de drie haringen, fusies, krimp, oorlog, slachtoffers: alles passeerde de afgelopen 180 jaar de revue. Nog altijd is dit een plek vol energie, een broedplaats voor nieuwe ideeën, nu onder de naam S/park. Juist daarom past deze Street Art Streets mural zó goed op deze plek.
Muurschildering van kunstenaar Hedy Tjin met het thema “De Hanze”. Aanleiding voor het project is om jongeren bekend te maken met de geschiedenis uit Canon van Nederland, die een bron van herkenbare levenslessen vormt. Via empowerment-statements, waarmee jongeren zichzelf kunnen identificeren, kunnen zij inzien dat zij zelf de regie hebben over hun toekomst. De lessen uit het verleden worden wake up calls voor het heden.
Het Hof van Adwaita is een verrassend hofje in de binnenstad met toegang via de Assenstraat. In het Hof van Adwaita heeft straatkunstenaar GOMAD in 2020 een in het oog springende mural gemaakt. In het kunstwerk staat de naamgever van het Hof, de dichter Adwaita, centraal. Hij wordt omgeven door flora en fauna uit een Indiase filosofie (Brahmanisme), waardoor hij zich liet inspireren in zijn gedichten.