De Tram, de locomotief Silvolde 13, werd ingezet op de tramlijn die door Silvolde liep van 1886 tot 1953. De tramlijn lag op anderhalve meter afstand van deze woning.
Deze tekst stond jarenlang op het pand aan de Ulftseweg 26 in het dorp. Het is er nu weer te lezen, boven een wekker die uit de muur lijkt te stappen.
een oude fotograaf afgebeeld. Het verwijst naar de historie van het pand waarin begin 1900 ‘Fotografisch atelier Frits Löwenthal’ was gevestigd.
Boekbinderij Harmelink / Haank bouwkundig constructeur.
In het pand was vroeger kantoorboekhandel Harmelink – later Wink – gevestigd.
De zeven heuvelen van Silvolde en de rivier de IJssel is te zien.
Uiterst rechts het gouden kroontje met 100 dat duidt op het honderd jarig bestaan van de firma Van Balveren.
Linksboven: hier zien we de vader van Jan en Nico van Balveren op zijn motor die over het plein kijkt wat er dagelijks gebeurt. Uit zijn tijd stamt het taxibusje uit de jaren 1920 en het benzinestation.
Linksonder: de weg waar het pand met de schildering staat heet Over de IJssel als je de weg volgt richting Ulft kom je bij de rivier de IJssel met de brug. De waterdruppels spetteren door op de muur.
De fietser in het midden refereert aan de Pumptrack die onlangs in het dorp is gehouden.
Rechtsboven zien we de twee kerken van Silvolde.
De mevrouw met de witte fiets is een verwijzing naar Multi Cycle, een fietsmerk dat in het begin uitsluitend witte fietsen leverde en opgericht is door oud dorpsgenoten Nico en Annemieke Bieleveldt.
Linksonder de prille jeugd die met een loopfiets begint.
De schilder heeft een leuke grap in de schildering verwerkt van links naar rechts zie je een lang lint waarvan je denkt dat het een buitenlandse tekst is in een afwijkend lettertype, als je verder kijkt is het een lint van wielrenners die de Silvoldse heuvelen op en afgaan.
In het souterrain van het pand was in de 80-er jaren van de vorige eeuw uitgaansgelegenheid Glaasje Bierwinkel gevestigd. Naast het pand hebben brandweerwagens opgesteld gestaan. Ook was bewoner Theo van Bronkhorst jaren actief als brandweerman.
De muur staat op de plek waar dakpannenfabriek Berkelder heeft gestaan van 1911-1937.
Als cementpannenfabriek en handel in portland cement, tussen de geopende deuren van de pannenfabriek waarop links en rechts de reclameborden terugkomen die vroeger boven de werkplaats zaten. Tussen deze deuren is er een inkijkje in de oude fabriek en iemand die de ladder opgaat met een stapeltje dakpannen.